2. juli 2020
 
idrettKvikne ILFemundløpet2015
This text is replaced by the Flash movie.

  Minimer2015

7. og 8. februar 2015 var det første året Femundløpet skulle komme til sjekkpunkt Orkelbogen. Som kjent, så satte 'Ola' en effektiv stopper for det. Det var ingen løpere som kom så langt som hit, før løpet ble avlyst.
Selv om det ikke kom noen løpere innom, så fikk vi likevel gjort oss nyttige erfaringer i de ulike funksjonene, som  kommer godt med til neste års løp.
Nedenfor er det som stod på Femundløp-sida vår ifbm løpet i 2015.Sjekkpunkt Orkelbogen er et nytt sjekkpunkt i Femundløpet.
Det er et såkalt ’villmarkssjekkpunkt’, der deltakerne i stor grad skal klare seg selv. Det er likevel åpent for publikum, med salg av mat og drikke, underholdning, aktiviteter, resultatservice, speakertjeneste med mer. Området er godt lyst opp, så det er lett å se spannene, selv på natta. Inne i en lavvo, vil det være visning på  lerret, med informasjon om løpet (resultater, gps-tracking etc). 

TIDSPLAN  (endringer kan forekomme)
Lørdag 7/2:
12.00: Sjekkpunktet åpner
15.00-18.00: Natursti/quiz
17.00 og utover kvelden: DGG underholder
18.00: Første spann inn (?) 
Søndag 8/2:
10.00-15.00: Natursti/quiz
11.00 og utover dagen: Tynsettorader'n-52 underholder 
11.00-14.00: Barnespann
18.00: Siste spann ut (?) 

Se mer info. om sjekkpunktet på Femundløpets nettside.
Se også Orkelbogen Friluftssenter sine egne sider.

Velkommen til Kvikne og Orkelbogen!

Veibeskrivelse: Avkjøring fra Rv 3, 33 km. nord for Tynset / 11 km. sør for Kvikne sentrum. Godt merket. Ca. 2 km. å kjøre fra riksvegen til parkering ved Orkelbogen Friluftssenter. Bomveg kr. 40,- + parkering kr. 10,-(kreves inn ved parkering, mulig å betale med kort).
 

NYHETER:

 • Vinnere av Quiz'en er trukket, og de heldige er: Konfekteske: Wenche Bø og Hilde Moan Bjørshol. Lue: Olga Rønning. Turbestikk: Richard Øien. Takk for innsatsen til alle som deltok.
 • Mannskapsliste (klikk) (oppdatert 4/2, kl. 23.30)

  Passer ikke tidspunktet, så prøv å bytt innbyrdes, eller skaff selv stedfortreder. 
  Alle endringer meldes nå til den ansvarlige for hver stasjon (finn tlf-nummer i lista).

 • Håndbok for frivillige (klikk) Alle frivillige bes lese gjennom denne.
 • Kart, sjekkpunkt Orkelbogen (klikk)
 • Barnespann på søndag

  Søndag mellom kl. 11 og 14, har alle barn mulighet for å prøve hundekjøring selv! Godslige samojed-hunder drar sleden.
Femundløpet er et langdistanse sledehundløp som går av stabelen hver vinter. Hundespannene starter i Kirkegata på Røros, kjører gjennom åtte kommuner og det spektakulære landskapet i Sør-Trøndelag og Hedmark, før de returnerer til målgang i Røros.

Femundløpet består av 3 klasser: F600, F400 og FJr. F600 er tolvspannsklasse som kjører 600 km. F600 er ansett som den gjeveste klassen i Femundløpet, og profilerte løpere som Robert Sørli, Sigrid Ekran og Lars Monsen kjører alle dette løpet hvert år!

Langs løypa ligger 8 sjekkpunkter hvor kjørerne kan hvile, ta seg av hundene, snakke med handlerteamet sitt og fylle opp sleden fra depoter. På alle sjekkpunktene finnes det veterinærer som sjekker hundene og gir råd og veiledning til kjørere ved behov. Sjekkpunktene er gjerne tilrettelagt for publikum med aktiviteter som speakertjeneste, matservering, informasjonstjeneste og kulturelle innslag. På sjekkpunktene kan man oppleve Femundløpet døgnet rundt.

Femundløpet til Kvikne !

Kvikne og Orkelbogen blir fra og med 2015 Tynsets sjekkpunkt i Femundløpet. Det er kun F600 som skal innom Orkelbogen. Dette er en flott mulighet for bygda til å vise at her er det liv, gnist og tæl! Kvikne Idrettslag, med sine åtte undergrupper har blitt enig med Orkelbogen Friluftssenter AS, om å drifte sjekkpunktet i 2015.

Orkelbogen Friluftssenter AS ønsker sammen med Kvikne IL og alle undergruppene, å skape et magisk sjekkpunkt som både hundekjørere og publikum skal legge merke til! På Orkelbogen har vi et supert utgangspunkt for å bli et bra sjekkpunkt allerede vårt første år. Her vil ”Fætten” være arena for hundekjørerne, med langhus, lavvo, omkringliggende gapahuker og bålplasser som publikumsområde.

Skal vi få til dette så trenger vi hjelp av frivillige som kan hjelpe idrettslaget med driften.

Vi trenger folk som kan ta imot hunder og kjørere, se til at bilkjøringen inn til senteret og parkeringen går smertefritt for seg, drive kafeen og hjelpe til med administrative oppgaver som tidtaking og sekretariat.

Du kan bidra som frivillig 3, 6, 9 eller 12 timer. Alle som jobber minst 12 timer på sjekkpunktet får Femundløpets fleecevester.

Femundløpet 2015 har start på Røros fredag 6. februar kl 12.00. Da dette er vårt første år som sjekkpunkt er det vanskelig å si når kjørerne kommer til Orkelbogen. De raskeste kjørerne vil anslagsvis komme inn lørdag ettermiddag/kveld..

Ta kontakt med Esten Skullerud (epost esten@kvikne.no) eller Stein Ove Nymoen (tlf. 950 46 421) om du har spørsmål relatert til dette.


Lenker:

Bilder (klikk på bildene for større format):

 
De hovedansvarlige har vært godt i gang med planlegging 
en god stund. Her fra en rekognosering, lørdag 3. januar.
Friske diskusjoner, i ditto vintervær!

Det begynner og nærme seg! Her fra et møte i Orkelbogen, 
29. januar, hvor bl.a. sjekkpunktansvarlig Stein Kaasin deltok.
Det er betryggende å ha meg se en som er dreven i gamet:-)

På søndag kl. 11-14, er det mulig for barn å kjøre sledespann selv!

 
       
       
       
       
    
Opphavsrett (c) 2020 Kvikne.no