7. juli 2020
 
idrettFysakFysak 2018
This text is replaced by the Flash movie.

 FYSAK 2018 Minimer

Sommerfysak 2018
Stor deltakelse på fjorårets Fysak. 53 personer har klart kravet. Det er bra!
Vi valgte full premiering opp til 16 år, og uttrekkspremier for de voksne. Nytt av året er hovedpremie, gavesjekk på kr 2000,-kroner på Byggtorget.
Den glade vinneren ble Stein Arnt Stai.


Heldige vinnere av uttrekkspremie i voksenklassen ble: Anne Inger Engdal, Eli Estensgård, Magnus Normann og Tove Vannebo

 

Under 16 år

Bjørn Amund Frengstad

Johan Aleksander Frengstad

Michael Romeo Frengstad

Julie Stai

Kristine Stai

Elvira Strand

Amalie Strand

Anna Strand

Maja T. Brevad

Magnus T. Brevad

Vemund Sæbø Totlund

Marit Sæbø Totlund

Marte S. Moen

Even Moen

Ingvild Rønning

Lars Fossum

Kåre Fossum

Andrea Fossum

Lukas Røstad

 

Over 16 år 11 poster

Kari Balstad

Pål Strand

Olaug Frengstad

Ingvild Totlund

Janne S. Moen

Anne Toril Skogli

Anne Lise Bjørsagård

Per Bjørsagård

Stig Rune Stai

Ine Strædet Stai

Anne Lise Fossum

Erna Sørhus

 

Alle poster

Eli Estensgård

Inger Merete Rønning

Ingvild Rønning

Eivind Grøtli

Berit Grøtli

Kari Normann

Magnus Normann

Kari Åse Aa. Stai

Stein Arnt Stai

Anne Mette Normann

Kirsten Yset

Ståle Rønning

Øivind Johnsen

Tove Vannebo

Anne Gerd Skogstad

Maren Aurora Hylen

Mona L. Hylen

Jo Hylen

Anne Svegård

Anne Inger Engdal

Geir Stai

Ola Vormeland

 

 


 


 SOMMERFYSAK 2018

Årets Fysak-poster er hengt opp, og vi håper mange vil benytte seg av tilbudet. Vi har satt ut 16 kasser. Vi har prøvd å tenke variasjon ift lengde på turer og ulike steder i bygda. Ramshøpiken i Rennebu og området rundt Heverfallsætra, i Barnas naturverden er verdt et besøk. Kvikne har og sin  lokale «Prekestol» på Kvikneskogen som folk bør få med seg.
Husk å lukke grinder og vis hensyn der husdyr ferdes!!

Premiering

  • 0-5år: minst 3 forskjellige poster
  • 6-15 år: minst 7 forskjellige poster
  • 16 år og oppover: minst 11 forskjellige poster

Alle barn (mellom 0-15 år) får premie, og det er uttrekkspremier i voksenklassen.
For de som tar alle postene er det en ekstra uttrekkspremie: Gavekort på Byggtorget verdi 2000kr.
Husk å skrive navn og adresse på baksiden av kortet

Bilder:  Del gjerne bilder fra FYSAK-turene i gjesteboka vår, eller bruk Instagram (merk med #kviknefysak).  Dette er god reklame for bygda vår!

Prisen på Fysak-kortet er 60,- og fås kjøpt på bensinstasjonen (Circle K).

 

Sted

Beskrivelse

1

Gravplassen ved Nova
Posten er tatt ned 16/9

Ta av ved Litjfossen og følg Ulvmoveien (bomvei) opp til det høyeste punktet. Parkering ved kultursti. Følg stien og kryss elva. (2km fra parkering til gravplass). Posten henger i ei lita furu like sør for gravplassen, nær klokketårnet.. Evt. gå fra Nåvdalen. Kryss brua og følg Nåvveien nordover til setervangen ved veien til Storhøa. Fra vangen ser du klokketårnet hvor posten henger.

2

Setervangen til Vegard Fossum

Fint å gå eller sykle fra Bjørgan. Ca 2 km

På høyre side, rett øst for vangen (etter granhekken ved vangen)

3

Lunninga på toppen av Nappsjøveien
Posten er tatt ned.

Gå veien fra Ulset kraftstasjon, evt kombiner med posten på Vangen og følg veien forbi setra til Flaa til du kommer inn på veien til Nappsjøen. Kassa  henger i ei bjørk rett nedenfor Lunninga. Fra Lunninga har du en flott utsikt som er verdt turen opp

4

Taraldshøa
Posten tatt ned 16/9

Kjør opp Innerdalsveien og parker ved Taraldstjønna. Ca 30 min. å gå til toppen. 
 

5

Ramshøpiken- Rennebu (Barnas Naturverden)
Posten er tatt ned.

Ta av ved Kløftbrua (Ulsberg) Kjør 2,5 km mot Sundset, sving til venstre der det står skilt til Barnas Naturverden og Gisnadalen. Kjør videre til du ser skilt med Heverfallsetra, og kjør Nyseterdalsveien til du er framme ved Heverfallet (bomvei). Herfra er det merka tursti fram til Ramshøpiken. Ypperlig med en rast ved Hævertjønna og selehuset der en går opp til toppen.

6

Månan
Posten er tatt ned.

Månan er ved gammelveien til Falningdalen, og det er ca midt imellom p-plassen ovenfor Bjørklund og Bakkavangen inni Falningdalen. Hvis du går fra p-plassen ovenfor Bjørklund: følg skiløype som går til trimposten på Kjølen, men fortsett framover når du kommer til første motbakken. (stien går parallelt med skiløypa til Kvilsteinen) Stien er merket med korte rødmalte stolper og det er ca 2 km til posten. Om du starter fra Falningdalen: følg sti som går forbi Bakkavangen og ned til Falningkroken. (Falninga bruker å være enkel å passere i Falningkroken) Kryss elva og gå oppover til du kommer til et kryss. Ta til venstre i krysset og følg stien til Månan. Posten henger i ei bjørk ved stien.

7

Nonshaugen 
Posten er tatt ned.

To alternativ til toppen. Du kan kjøre Storinnsjøveien og parkere der veien tar av til Nonshaugen.  Posten er  satt ut post på øverste punktet ved tårnet (i ei bjørk litt vest for tårnet). Det er og mulighet å gå fra Løkkja (etter brua til Vollan) og følge kjerreveien.

8

Svartsjølikletten
Posten er tatt ned.

Her kan dere parkere ved gamma ved Svartsjøen å gå om Ruv (kompasset) eller parkere langs Plasseterveien (der reinsjegerne ofte står) og gå opp langs Storbekken, eller forbi hytta til Skogstad.  Kassa blir tatt ned 20. august. Posten er festet til ei steinhelle på sørsiden av toppen (mot Svartsjøen) Den er "pyntet" med et lite reinsgevir så den skal være lettere å få øye på. Det er veldig flott utsikt ved posten, kikkert og kamera kan anbefales å ha med.

9

«steinstolen»

Gamle Oddenveien
Posten er tatt ned.

Følg skilting til Kaltberget. Følg veien til enden ved hyttfeltet. Posten ligger ved den store steinen på veien til Odden. Ca 1 km å gå.

10

Totlundsetra
Posten er tatt ned.

Fint å parkere ved bommen innenfor Svergjesjøen. Fin sykkeltur (ca 2 km) til Totlundsetra. Fint å kombinere med topptur til Svergjesjøhøa.

11

Svergjesjøhøa
Posten er tatt ned.

Se beskrivelse for Totlundsetra. Herfra kan dere følge stien nordover og gå opp på nordsida av Svergjesjøhøa. Bok og tang ligger i kassa på varden. 

12

Hamran

(Høgda bak Kviknehytta)
Posten er tatt ned.

Parker etter brua mot Kviknehytta. Gå opp til høyre for det hvite huset før Kviknehytta. Følg stien (etter grind/gjerde)oppover (ca 1 km) Bratt skrent nedenfor posten.

13

Gråhøbua
Posten er tatt ned.

Parker ved Kvikne kobberverk og følg merket sti til bua. Tanga ligger inne i bua.

14

Midthøa
Posten er tatt ned.

 Ta av fra Rv 3 mot Røstvangen gruer. Etter hvert bomvei. Ca 3,5 km til parkeringsplass. Merket sti til toppen. Dette er en av Fysaktoppene i Tynset. Skriv dato på fysakkortet, da vi ikke har tang på denne posten.

15

Tunndalen, Dalenget
Posten er tatt ned.

Parker ved redskapshuset til Janne og Kjetil Moen. Gå eller sykle langs veg til høyre for bomkassa.Ta til venstre ved første kryss, så 3km til. Posten henger på gjerdet ved bua til Janne og Kjetil. Bua er åpen og kan benyttes. Det er to muligheter for tilbaketuren, enten gå samme vei, eller fortsette rett fram på en runde som også ender opp ved redskapshuset. Runden er totalt 8,5 km. 

 

16

Prekestolen på Kvikneskogen
Posten er tatt ned.

 

Parker ved redskapshuset til Janne og Kjetil Moen. Følg veien til venstre for bomkasse til den øverste hytta. Følg deretter sterk sti gjennom skogen til toppen. Følg svak til sterk sti videre over myrene, noen bløte partier. Hold til venstre for merkene til skitraseen. Når man ser Baklidalstjønna, ta til høyre og følg svak til sterk sti fram til målet. Hold høyden oppå berget. Kassa henger på ei bjørk rett ved prekestolen (1-2 timer på barneføtter). Pause ved Baklidalstjønna kan anbefales, der er det gapahuk.
 


Alle poster satt ut! Postene henger oppe til midten av september. Posten på Svartsjølikletten taes ned rett før reinsjakta starter 20.august.

 

God tur ønskes dere fra Anne Kari Jordet Frengstad  (tlf 90876443) og Britt Sæter Grue (48159528)

      
Opphavsrett (c) 2020 Kvikne.no