7. juli 2020
 
idrettFysakFYSAK turposter sommeren 2015
This text is replaced by the Flash movie.

 Fysak sommeren 2015 Minimer

Fysak sommeren 2015

Fysak-kortene innleveres på Statoil Kvikne innen tirsdag 13.oktober.

(Husk å skrive på navn, alder og mobilnummer på kortene.)

 

 

Sommeren er her, og vi har satt ut Fysak-poster.
Siden det er Friluftslivets år vil vi utfordre dere litt ekstra, så vi har økt antall Fysakposter og har i tillegg 12 forskjellige utfordringer. Om man vil ta utfordringene er helt frivillig, og man kan ta kun Fysak-poster om man vil det. 

 

Fysakposter:
Vi har satt ut 15 forskjellige poster, og vi håper det er turer som passer for alle her.

Del gjerne bilder fra turen på instagram med emneknagg #kviknefysak, eller i gjesteboka til høyre under kalenderen.


 

Premiekrav:

  •  0-5 år: minst 3 forskjellige poster
  • 6-15 år: minst 5 forskjellige poster
  • 16 år og oppover: minst 7 forskjellige poster

Alle barn (mellom 0-15 år) får premie, og det er uttrekkspremier i voksenklassen. 

Prisen på Fysak-kort er 50,- og fås kjøpt på Statoil Kvikne.

 

Sted

Beskrivelse

Utfordring nr.

Sverjesjøhøtjønna

For å komme til Sverjesjøhøtjønna er det fint å kjøre til bommen på nordsiden av Falningsjøen. Følg veien mot Nordigardsvangen og ta av ved Bubekken (som er y-formet) og følg den oppover til saudalane. Fortsett nordvestover. Posten er ved en høyde sørvest for tjønna og det er et reinsdyrgevir ovenfor så det skal bli enklere å finne den. Se kart her.
Kassen er tatt ned for sesongen. 46 navn i boka.

1

Ruv

Start ved Svartsjøen og følg de grønne merkene opp til Ruv. Hvis man ønsker en lengre tur er det fint å gå videre opp til Svartsjølikletten og følge stien som kommer ned til Kåsbua så det blir en runde.
Se kart her. Kassen er tatt ned for sesongen. 175 navn i boka.

 

Naturstien ved Vollan

Postkassen henger langs den øvre delen av naturstien på et av naturstiskiltene, mens klippetanga henger langs den nedre delen på et av naturstiskiltene (ved Orkla). Følg merkinga langs stien så finner dere begge to! Vollan er et fint utgangspunkt for turen, her henger det også kart over hele naturstien. Se kart her. Kassen er tatt ned for sesongen. 75 navn i boka.

2, 8

Fiskestien Campingen - Holmtjønna

Posten henger i ei bjørk ved elva ca. midt mellom Holmtjønna og Kvikne Camping. Turen er fin å ta som en runde hvor man tar veien tilbake. Kan være fint å ta med sykkel og parkere den i motsatt ende enn der man starter og sykle veien tilbake." Rundturen" er på litt over 7 km.
Se kart her. Kassen er tatt ned for sesongen. 62 navn i boka.

3, 8

Staiøya

Posten henger i et tre på sørvestsiden av øya og man kan svømme/vasse eller bruke båt for å komme dit. Vi brukte kano fra Kvikne Camping da posten ble satt ut, og det var en fin tur som kan anbefales! Se kart her. Kassen er tatt ned for sesongen. 35 navn i boka.

4, 8

Gamle kongevei

Kjør over Nåverdalsbrua og ta av første avkjørsel til høyre (rett etter 70-soneskilt). Følg veien oppover jordet og parker på den store plassen. Kongeveien går sørover langs bergveggen og posten henger på gjerdet ved grinda i nordenden av jordet til Ulvadsbekken. Se kart her.
Kassen er tatt ned for sesongen. 50 navn i boka.

5

Englia

Fysakposten i Englia kan nås både fra Innerdalen og Storinnsjøsiden, og henger ved en krapp sving i bekken. Se kart her. (Oppdatert med nytt kart 18/8) Kassen er tatt ned for sesongen. 84 navn i boka.

6

Midtlægerbekken

 Gå fra Øvre Dølvad (Dølvadsætra). Her går det sti fram til Midtlægerbekken. Kryss bekken og følg stien videre til du kommer til en bekk. Ta stien som går til høyre og følg den til du ser to store rødlige steiner i bjørkelia vest for deg. Posten henger på ei bjørk. PS. Midtlægerbekken er grunn men bred så lurt å bruke fottøy som tåler vann. Turen er ca. 8 km. tur/retur i lett terreng. GPS koordinater: 32 V, 0557463/6930850  Se kart her. Kassen er tatt ned for sesongen. 40 navn i boka.

 

Låg-Gia

 Det er flere mulige veger til Låggia, alt etter hvor langt man ønsker å gå. Kjører du inn til Kongsbekklægeret og går derifra er det den korteste ruten og her kan man også overnatte i ei åpen bu, men det er et stykke å kjøre. Enkleste veg fra "Kviknegrunn" er å kjøre til demninga ved Øvre Dølvad og gå inn til Støsetra. Her er det fin sti hele vegen som også kan sykles dersom man ønsker. Når du kommer ut av bjørkeskogen ved Støsetra må du ta av stien og gå over lavrabbene mot Låggia. Er du relativt rask går denne turen på 5- 6 timer tur- retur (uten sykkel).
Se kart her. Kassen er tatt ned for sesongen. 27 navn i boka.

7

Stortjønn-bua

Posten henger i båtnaustet i Stortjønn-bua. For å komme dit kan man gå stien som går opp fra veien mellom Gryta og Koiedalen, (se kart her) eller gå opp stien fra sør for Støen og opp til Kverntjønna. Hvis man velger alternativ 1 er det merket sti, mens alternativ 2 er merket til Kverntjønna og man må navigere resten av turen selv uten sti. Bua ligger på østsiden av Stortjønna. Kassa er tatt ned for sesongen. 25 navn i boka.

8

Tunndalen

Posten henger ved elva Tunna i øvre del av Tunndalen i nærheten av ei bu. Like ved posten er det mye bevergnag. Er du heldig får du kanskje sett beveren. Det er fint å følge Tunna hele vegen oppover fra første terskelen og fram til posten. Følger du Tunna finner du posten.
Kassen er tatt ned for sesongen. 32 navn i boka.

9

Kviknebrona

Posten henger på varden på den høyeste toppen av Kviknebrona. Korteste veien opp dit er å kjøre Innerdalsveien til Stor Reinstjønna og gå rett mot toppen, men det er også sommerstier man kan bruke (med rød merking).
Se kart her. Kassen er tatt ned for sesongen. 74 navn i boka.

10

Børstusjøen

Kjør til Nytrøa og sving opp til venstre ved buss-skuret. Ta til venstre i krysset rett etter avkjørselen og følg veien rett oppover. Parker på en lomme på venstre side av veien før du kommer til Persrøstvangen. Gå gjennom grinda som står i v-form, og følg stien et stykke, ta nedover til høyre og gå etter stien langs bekken (parallelt med jordet) til sjøen og følg deretter sjøkanten. Posten henger i et tre på en kolle/odde i nordenden av sjøen og det er en fin liten strand like før der posten er.
Se kart her. Kassen er tatt ned for sesongen. 36 navn i boka.

7

Marmorberget

For å komme til marmorberget er det fint å ta turen som en runde forbi Gløtlisætra og Røstvangen gruve. Ta av fra riksvei 3 og kjør mot Sørsjøen naturreservat. Kjør forbi fugletårnet, betal bompenger ved ferista, og kjør til du kommer til en parkeringsplass ved noen hytter og ei bru. Gå langs Gløta (skiltet mot Jervheim), etter ca 1 km er det ei bru, gå ikke over den, men fortsett bortover stien. Etterhvert kommer du opp på sætreveien (gå til venstre) til Gløtlisætra som du følger videre. Når du kommer til sætra, følg stien som går på skrå oppover til høyre. Stien blir svak etterhvert, men det er merket med rødt skogsmerkebånd. Når stien deler seg i to, ta til høyre. (Det går sauer og geiter i området, så håper de ikke spiser opp merkene!) Posten henger på ei lita bjørk som vokser inntill berget. Gå videre fra posten og opp til toppen av marmorberget, da ser man gruva og det er bare å gå rett til den. Tynset Turlag har merket løype fra vaskeriet til gruva, så det er bare å følge den så kommer man til vaskeriet. Følg veien fra vaskeriet til parkeringsplassen.
Se kart her. Kassen er tatt ned for sesongen. 31 navn i boka.

12

 

Fysak-utfordringen:

For å bli med på utfordringen må man kjøpe et eget kort (samme utsalgssted som Fysak-kortet) som koster 30,-,  ta bilde av seg selv idet man utfører utfordringen og legge ut bilde på Instagram med emneknagg  #kviknefysak_utfordring, eller legge inn bilde i gjesteboka nederst på siden her. Klipp et merke i kortet med tanga i Fysak-kassa på samme måte som med det vanlige Fysak-kortet.

 

 Viktig: Kvikne-Fysak forbeholder seg retten til å bruke bilder lagt ut på Instagram (merket med: #kviknefysak og #kviknefysak_utfordring), og i gjesteboka på denne siden som reklame for kommende turer på kvikne.no  og på andre nettsider for å reklamere for Kvikne.

 

 Kravet for Fysak-utfordringen er de samme som for Fysak-postene:

  • 0-5 år: minst 3 forskjellige utfordringer

  • 6-15 år: minst 5 forskjellige utfordringer

  • 16 år og oppover: minst 7 forskjellige utfordringer

Alle barn (mellom 0-15 år) får premie, og det er uttrekkspremier i voksenklassen.

Prisen på Utfordrings-kort er 30,- og fås kjøpt på Statoil Kvikne. 

 

Utfordring nr.

Beskrivelse (Husk å ta bilder)

1

Ta et fjellbad i tjønna.

2

Klatre i furu.

3

Plukk søppel og/eller lag naturkunst på sandbankene ved Fysakposten av naturmaterialer du finner på turen.

4

Padle eller svøm til øya. (Kano kan leies av Kvikne Camping)

5

Rydd vekk kratt (det er mye småbjørk og bringebærbusker) som vokser opp på den gamle veien. Ta med egnet utstyr selv, samle det du har hugget i en haug og legg det på siden av veien. Veien er mer og mer gjengrodd jo lengre sør man kommer, så gå gjerne et stykke før du starter ryddingen. Grunneierne er kontaktet og har gitt tillatelse til ryddingen.

6

Se om du finner Svartkurle. Husk at blomsten er på rødlista og ikke plukk noen!

7

Overnatt ute.

8

Fiske og ta bilde av fangsten. Legg ut informasjon om hvor du tok fisken(e) og opplys gjerne om størrelsen også, sammen med bildet.

9

Beversafari, ta bilde av feks. bevergnag.

10

Ta bilde av utsikten.

11

Ta en dusj i fossen

12

Det er mange som har merket berget med navnet sitt gjennom tidene, og utfordringen her er å finne det eldste navnet.


Husk:
Alle turer og utfordringer tas på eget ansvar! Hvis noe er uklart, ta kontakt.   

Postene henger oppe til høstferien er over.

God sommer og god tur!

             

Hilsen

 

Kristin Lund Austvik og 
Kari Nystuen
992 74 943

 906 61 809

 

  
 Premieutdeling Minimer

PREMIERING

Premieutdelingen var i Samfunnshuset 25.oktober. Tusen takk til styret i Samfunnhuset for at vi fikk dele ut premier under basaren.
De som ikke var til stede under premieringen kan komme innom stasjonen og hente premien sin der.


BARN/UNDGOM:    (Lommelykt)

Emma Tørhaug Brevad

Maja Tørhaug Brevad

Magnus Tørhaug Brevad

Helene Balstad

Hanne Grøtli Svergja

Mari Grøtli Svergja

Anna Kristina Strand

Elvira Strand

Amalie Strand

Aila Natalie Strand

Julie Stai

Lars Fossum

Lukas Ostad Røstad

Andrea Fossum

Kåre Fossum

Emilie Schãrer

Ida Schãrer

Michael Romeo Frengstad

Bjørn Amund Frengstad

Maren Aurora Hylen

 

VOKSNE:   (Sokker/lue)

Øivind Frengstad

Terje Enodd

Ingvild K Totlund

Halldis Hylen

Stein Arnt Stai

Kari H Balstad

Øivind Johnsen

Eli Estensgård

Anne Lise Bjørsagård

Anne Inger Engdal

Pål Haugen StrandUTFORDRINGER:      (Kopp med bilde)      

Anna Kristina Strand

Amalie Strand

Elvira Strand

Aila Natalie Strand

Pål Haugen Strand

Mari Grøtli Svergja

Tove Vannebo

Øivind Johnsen


 


 

  
Opphavsrett (c) 2020 Kvikne.no