19. september 2019
 
idrettFysak

 Besøksteller Minimer
  
 

 

Velkommen til FYSAKFYSAK står for fysisk aktivitet på et nivå hvor de fleste uansett form kan delta.

Vi håper at aktivitetene i FYSAK Kvikne kan gi inspirasjon og bidra til mere fysisk aktivitet i det flotte nærmiljøet vårt.

 SOMMERFYSAK 2019 Minimer

Årets Fysak-poster blir satt opp de nærmeste dagene, og vi håper mange vil benytte seg av tilbudet.  Vi har prøvd å tenke variasjon ift. lengde på turer og ulike steder i bygda. I tillegg har vi med Fåsten på Tynset og Sølnkletten i Alvdal. Og Rødalshøa er igjen en av postene våre. Her har vi ikke egne kasser. Skriv dato på Fysakkortet.

 

De som deltar på minimum 14 poster er med i trekning om gavekort på Kviknehytta til en verdi på kr 2000,-

 


Premiekrav:

 

  •  0-5 år: minst 3 forskjellige poster
  • 6-15 år: minst 7 forskjellige poster
  • 16 år og oppover: minst 11 forskjellige poster

Alle barn (mellom 0-15 år) får premie, og det er uttrekkspremier i voksenklassen. Husk å skrive navn og adresse på baksiden av kortet

 

Prisen på Fysak-kortet er 70,- og fås kjøpt på bensinstasjonen (Circle K). Kortene leveres også på Cirkle- K når dere er ferdig med turene..

 

 

Postene henger oppe til midten av september. Postene på Hestfjellet og Falningsjøhøa taes ned rett før reinsjakta starter 20.august.

Bilder:  
Del gjerne bilder fra FYSAK-turene i gjesteboka vår, eller bruk Instagram (merk med #kviknefysak).  Dette er god reklame for bygda vår!

 

God tur ønskes dere fra Anne Kari Jordet Frengstad  (tlf 90876443) og Britt Sæter Grue (48159528)

 Fysak   2019

 

Sted

veibeskrivelse

1

Voltjønna
(Tjønna heter Gråvoltjønna på Google Maps)

I dag (11.juni) er det satt ut fysak kasse ved Voltjønna på Nytrøa. Bruk Kvikneskogkartet, start ved autovern ved «Nybrua» Rv 3, like nord for Norin, sti starter ved autovern, sørenden. Følg sti, ca 4 km, ca 1 times rolig gange, barnevennlig tur. Det er noen veldig våte myrdrag på turen, så støvler eller høye fjellsko anbefales. Alternativt kan man gå fra Magnillkroken, fin og tydlelig sti derfra - ca 45 minutter med normal gangfart. Kassa henger i ei bjørk ved fremme Voltjønna, sørvest ved tjønna. GPS koordinater: N 62 24.120 E 0110 grad 31.539.

2

Sparsjøvollen

Ta av til Stubbsjøen. Kjør forbi gården til Anita og Sigurd Stølan. Følg bomvei og kjør så langt veien går. Parkering ved Gløta. Fin sykkeltur ca 3 km. Barnevennlig tur.

Alternativ 2 er å kjøre veien inn fra Brennhaug og gå/sykle fra der veien slutter.
Posten henger på samme stolpe som turskiltene ved Sparsjøvollen. Posten er tatt ned. 

3

Rødalshøa

Denne posten kan kombineres med Sparsjøvollen. Sti fra Sparsjøvollan. Annet alternativ er å gå fra Rødalen (se beskrivelse på ut.no) Skriv dato på fysakkortet.

4

Åsfjellet

To muligheter. Fra skytterbanen, forbi Rostad og følge stien til varden, eller fra Fuglåstjønna. SATT UT

5

Kaltberget

Følg skilting til Grøtlia. Kan enten følge stien fra hyttefeltet eller gå opp fra Storfloen på veien mot Kvikne kopperverk. Fin og barnevennlig tur. Kan og kombineres med Kaltberggruva. Barnevennlig tur. SATT UT

6

Stormurhøa

Kjør opp innerdalsveien. Parker ved Djuptjønna, delvis sti til toppen. Skilt der dere skal starte.Fin og barnevennlig tur. SATT UT GPS-koordinater: 32 V 0560152, utm 6941763

7

Gaphuken ved Frendstadtjønna

Parker ved Sverjesjøen og gå over elva ved demningen. Gå nordvest over høgda. Gapahuken ligger nordøst ved tjønna. Ca 45 min gange fra demningen ved Sverjesjøen. Fin og barnevennlig tur. SATT UT

8

Fåsten (Tynset)

Mange veier fører til Fåsten. Et alternativ er å gå fra den gamle veien mellom Fåset og Moan. Ta av ved info tavla til Savalen. Kjør oppover Storvanglia ca 1 km. Parker ved krysset med postkasser på Fåsetsida, gå ca. 400 m mot Moan. Her tar du en sti/traktorveg opp til såttån i nedkant av et hogstfelt. Følg så stien til venstre og ta første sti til høyre opp, litt bakover, gjennom hogstfeltet mot Fåsten fra sør. Dette er en tørr og lett trasé som går i mye åpent terreng. Skriv dato på fysakkortet. Navnet skrives i kassa til Tynset turlag.

9

 Sølnkletten i Alvdal

Dette er den lengste turen på sommerfysaken i år. Verdt et besøk når det er klarvær. De fleste turgåere kjører  inn Sølndalen til Follandsvangen og tar både Spisskletten og Store Sølnkletten i samme tur. Da får du full pakke. Men dette er også den lengste og hardeste løypa, 8-10 timer.

Et annet godt alternativ er å ta av RV ved Synnøve Finden og kjøre mot skytterbana og ta av på bomveien inn til Dølbekken og Kvislå og gå herfra. Følg stien mot Breisjøsætra og ta direkte mot toppen fra sørsida av fjellfoten. Da får du en tur på 6-7 timer. Skriv dato på fysakkortet.

10

Falningsjøhøa

Parker ved Russu og følg stien forbi Langvasskneppan. 17/8: Posten er tatt ned. 

11

Eidsfossen kraftstasjon

Sving av Rv 3 ca. midt mellom Storåsenget og rasteplassen som har stien som går til demningen til kraftverket. Se kart her. Det er en avkjørsel på østsia av riksveien, og den er rett sør for ei kryssende kraftlinje. Årets korteste tur, da det er bare ca. 160 meter fra p-plassen ned til Kraftstasjonen. Se bilde av stien på kart her. Posten henger i ei furu ved bygningen. SATT UT

12

Klevtjønna

Her kan dere enten gå fra toppen på Litjinnsjøveien, merket sti mot Innerdalen, eller kjøre opp Innerdalsveien og følge stien merket Litjinnsjøen. Posten er tatt ned.

13

Hestfjellet

Parker på veien der det tar av til bua til Skogstad ved Svartsjøen. Følg stien til Svartsjølikletten. Stort sett sti hele veien derfra til Hestfjellet. Lang og fin tur. Posten tas ned før reinsjakta. 18/8: Posten er tatt ned.

14

Gardsjøen

Denne posten kan kombineres med Stormurhøa. Fysak kasse på Gardsjøen er satt ut i dag (6.juni). Kan nås fra Innerdalsveien, parker ved første tjønna som nås når en kjører innover mot Innerdalen, ta med kart over området. Kassa henger på veggen til bua som ligger nordøst ved Gardsjøen. Mulig å gå fra Liagardene via Bjønnliåsen. Bratt grusvei opp til hyttefelt i skogbandet. Derfra sterk sti/ gammel traktorvei inn til Gardsjøen. SATT UT

15

Kaltbergruva

For å gå til  gruva ved Grøtberget er det fint å starte fra Vang. Gå til første bakketopp og ta til venstre ved skiltet hvor det står Kaltberggruva/Grøtberget. Det er merket med rødmalte stolper. Når du kommer opp til skiløypa, ta til venstre og følg den et stykke, og ta av til høyre. Følg så stien videre til bruddet. Når du kommer til Grytberget er det bare å fortsette videre på stien et stykke til så kommer man til gruva. Posten henger i et tre ved gruvehullet, og man får fin utsikt utover bygda. Det er bløtt terreng, så støvler anbefales. SATT UT

  
 FYSAK-topper i Tynset Kommune Minimer
  
 #kviknefysak på Instagram Minimer

  
 GÅ TUR? Minimer

Felles gåtur

Det er felles gåtur en dag i uken. Møt opp ved Cirkle K litt før tidspunket turen skal starte.
Hvor turen går bestemmes etter hvor deltagerne ønsker å gå, og hvordan været er den dagen.
 

  • Tirsdager kl 10.00


Alle er velkommen til å bli med!

  
 ARKIV Minimer
Tidligere Fysakposter

Oversikt over tidligere poster.

 Les mer ...
Åpen bu
Se hvor vi har hatt åpen bu tidligere. Les mer ...
  

Gjestebok

Skriv gjerne noen ord om Fysak-turen din her,
og legg med bilde om du vil.

Legg inn tekst og bilde ved å trykke på linken
"Legg til en hilsen" nederst på siden.

Klikk på bildet for å se i større format.


 
15. september 2017
Ola Vormeland
22.juli 2017: Ønsker å gi Kari og Kristin honnør for fine stedsvalg på årets poster. Fikk gleden av å møte Oslotoget fra Trondheim kl 0943 på Orkla Bru i dag tidlig.
7. september 2017
Janne S. Moen
Hei, synes Kristin og Kari fortjener skryt for valg av Fysak poster!Veldig fine plasser som har hatt gode stier og vært greie å komme fram til,ypperlige poster for mindre barn også! Fysak-postene bidrar i stor grad til å komme seg ut på tur og til å få sett nye plasser på Kvikne! Bra jobba! Mvh. Janne
10. august 2015
Mari Grøtli Svergja
Utsikt fra Kviknebrona!#kvikne_utfordring
20. juli 2015
Heidi Smehagen
Gamle kongeveien i dag, hadde ikke utstyr til å rydde,fin tur ble det
20. juli 2015
Heidi Smehagen
Fant 2 av disse Svartkurle på turen til Englia posten i går
20. juli 2015
Heidi Smehagen
20. juli 2015
Fysak
Årets poster byr på varierte turer, alt fra ei øy i Orkla til Kviknes høyeste fjell; Låggia. Vi håper alle får fine turer til årets Fysak-poster!
1

Legg til en hilsen       

Opphavsrett (c) 2019 Kvikne.no