22. oktober 2020
 
BeitelageneBeiterapport Kvikne ØstfjellArkiv for beiterapporter
This text is replaced by the Flash movie.

 Beiterapport 2019 Minimer
 
2. september 2019
Leif V Gullstad
Happy ending, case closed...…. 8 kalver på tur hjem til Soknedal
2. september 2019
Leif V Gullstad
Noen som savner en flokk ungdyr, 4 - 6 stk på rundt halvåret? en rød og hvit, de andre svarte/hvite - passerte meg i går kveld, rusla nordover etter den gamle "seterveien" til Bjørgan.
1. september 2019
Kari & Favru
Fávru og jeg gikk opp til kadaverhund-prøve på Oppdal i dag, og prøven gikk bra. Vi er nå godkjent kadaverhund ekvipasje. 👍 Hvis det er behov for kadaversøk er det bare å ta kontakt.
1. september 2019
Rainer
1 rense med to lam att med Måsatjønna Nergardsau
22. august 2019
Grøtlimarka- Støen
Tirsdag 20.august: Skulle sjekke alarm på en findmy-bjølle like sør for Støen. Gikk mellom veien og Orkla på tur sørover, ingen sauer å se der. En del sauer tilhørende oss mellom Kojedalen og Støen. Fant bare innmaten til bjølla, så sauen lever forhåpentligvis i beste velgående. Anne Mette
19. august 2019
KUR Ingebrigt
Fredag 16 august. Sør om Ya en tur - Gikk på gamle "jervplasser" i området Revhåmmårn - Glefshaugen - bua til Grandvoll. Sprett med sau til Skogstad - Conrad og Jan O. Ser ok ut etter med merkinga. På tur fram igjen var jeg innom flere gamle "jervplasser" i området fra Veibua og framover til Russu. Sprett med sau, flere eiere. Ok. Mye rein å sjå her., Var også opp om gamle "jervplasser" i området fra Russumyra og framover. Sprett med sau til flere eiere. Ok.
17. august 2019
Nappsjøen-Sverjesjøen
Vi har jevnlig vært i området og sett etter sauen i sommer. Familien har vært i området Nappsjøen, Hammerhøgda, Sandfjellet, Sverjesjøhøgda og omegn. Vi har ikke sett noe som skulle tilsie at ting ikke er normalt. Johnny Gullstad har vi fått mange rapporter fra i sommer, som har vært mye i området rundt Sverjesjøhøa, Gåsengan osv. Ingenting unormalt å rapportere. I skrivende stund er det svært lite sau å se i fjellet. De er fremme, eller på tur frem. Hilsen Jorulf m/familie.
16. august 2019
Kari & Favru
Gikk fra p-plassen ved Snarbekken, gammelveien til Månan, Stormyra, torvtaket. Traff på sauer fra forskjellige eiere på runden, og to av teksene hadde ett lam for lite. Virket rolig ellers, og så ingen rovfugler på turen.
15. august 2019
Harald
Storfloen-Grytdalsætra-Grytdalen: Sau til Thor og Geir sett på hele turen. 2 gimrer og en søye ved saltsteinen i stien foran Grytdalsætra hvor jeg så bare ett lam med søya 40108 (skulle hatt to). Kyrne innerst i Grytdalen i lia opp mot Tverrfjellet. Så ellers ikke noe unormalt.
13. august 2019
Thor
11.08.19. Gruva - Gråhøa - Trolltjønndalen. Endel sau oppover langs Gruvebekken og i lia opp mot Eidsfjellet. Ellers en sau med 2 lam ved Storfloen. Storfe på veien ovenfor Markaplassen. 13.08.19. Gruva - Hanshusvangen - plassæterbekkene. Endel sau ved Prestlisætra. En med 2 lam ved Gruva og hørte bjeller ovenfor Koian.
1 2 3 4 5 6 7

Legg til en hilsen       

      
 Beiterapport 2018 Minimer
 
27. august 2018
Conrad
22/8. Stormyra, Åsen, Nessa. Endel sau til flere eiere. Så rolig ut. Grøntjønnan- småflokker på Storbekkhaugsia tilhørende her og Kåsen, ellers flere flokker innover Bratthødalen, mindre sau utmæ elva no. Så greit ut. 25/8 Grøntjønnan sau tilhørende Kåsen og Olsbakk ved bommen, 15 sauer tilhørende her ved Eventjønnbekken og flere småflokker hele flata oppi Bratthøa, så rolig ut.
24. august 2018
Jon Tore /Balder
Ser ut som at det er bare jeg og Balder som er i fjellet. Satser på at det er flere. har gått litt i Seterfjellet i dag. Så i går at det er flere lam som går for seg selv. Det stemmer at tre lamsett går og roter for seg selv. To fremene og ett fra egen besettning. Finnes ingen tegn på korp eller andre tegn på at det ligger noe. Nå skal jeg ikke skrive mere før neste uke...
23. august 2018
Jon Tore /Balder
Falningsjohøa, en del ren og ett oppsyn. Brukte kikkert innover Russubotnen og foten på vedhundbolhøa .fortsatt en del sau i gråvia ved fremste saltsteinen ved Russu. 5 sauer langt opp i vedhb. nordover til gamlegrensemerke og fram over til Falningsjøli. lite sau og dårlig beite. Sauen er på tur framover.
21. august 2018
Jon Tore /Balder
Oppover langs Russu opp på Langvasskneppen brukte kikkert godt nordover Langvatnet og foten av Vedhundbolhøa- små dotter med sau over hele flata mot Russubotenen. gikk tilbake langs Langvassbekken til Parkeringa ved Russu. Fortsatt små dotter med sau hele turen .lammetall stemmer bra.
20. august 2018
Thor
19. aug. Storfloen - Grytdalen - Tverrfjellet. Lite sau å se øverst i Grytdalen. Endel sauer å se mellom Storfloen og Grytdalsætra. Lammetall stemmer. Storfe i overgangen mellom Trolltjønndalen og Grytdalen.
19. august 2018
Jon Tore /Balder
18.08 Sandbekkdalen - Russutrøa Noen hadde sett korp og havørn i området gikk flere drag i området men ikke noe å se utenom mye ren av valgfri størrelse.Tror det er ganske mye i området da jeg så mye på Dalhøe tidligere i uka. Oppserverte også at veien innover mot Russu var skrapet.
18. august 2018
KUR Ingebrigt
Fra Falningsjøen på vestsida - Gåsengtjønnan - LitjHiasjøen. Sprett med sau. Svergja - Grue. Gikk fra LitjHiasjøen - Sandfjelltjønna - nord om Hammerhøa - nord om Nappsjøen - Storlihøa - Storlia. Sau til Grue - Innsetsau - Soknedalssau - MidtBotnansau litt på alle plasser framover. Ok. Kjøttfeet til Jon Scherer sør om Nappsjøen. Småe sprette reinsdyrbukk flokkker å se i området også.
17. august 2018
KUR Ingebrigt
Såg 5 - 6 korper og 2 havørner i lufta sør om Ya i området Bua til Granvold. Gikk i skogområdet fra Glæfshaugen tur retur Haanshusvangen. Var innom flere "gamle jervplassser" Registrerte sau til Skogstad - Conrad og Tor Hansen i området. Ok. Såg mye rein på Ruv.
16. august 2018
Emilie og Conrad
12/8. Grøntjønnan, Grønhøa, Eventjønna ned te Steinbekken mot Villan. Lite sau i Grønhøa og Eventjønna. Kom på flere sau inna Steinbekken og framover hele veien. Mest tilhørende her. Skifta mellom sol og regn, fin tur. Så rolig ut.
16. august 2018
Conrad
31/7. Grøntjønnan mæ saltstein. Mye sau fra Veibua og innover, tilhørende her og Kåsen. Ser rolig ut. 3/8. Grøntjønnan og oppi Lia. En runde nord på lia, bare sau herifra, ellers flere flokker fremma Bratthøbekken. Så rolig ut.
1 2 3 4 5 6 7 8

Legg til en hilsen       

      
 Beiterapport Kvikne Østfjell 2017 Minimer
 
9. oktober 2017
KUR-Kristin
Gikk en runde i Russubotn idag, ingen sau å se eller høre. Mye spor etter rein, men ingen sauspor.
20. september 2017
Leif V Gullstad
6 - 9 sauer mellom hektosetra og bommen i dag 20.09
29. august 2017
Jon T/Balder
28/8 Tok en tur i "jervtrekket" langs Garåa og inn til Rødhammeren. Rolig- med mye sau så langt norover Gåsengan jeg så. Flere plasser høyt i Vehundbolhøa var det også sau.Er det våre trekker de ned til saltsteinen- er det negårdssau går det i full fart til Russu.Lite sau oppover bak Falningsjøhøa.
25. august 2017
Leif V Gullstad
Kadaverfunn - ei bengrind på ei myr innafor svartsjøen, høyre side av veien ved en liten bekk som krysser veien. fant ikke noe merke. (andre kadaverfunn i dette området i sommer) Mye ull hengende i busker like ved parkeringsplass Bjørklund, like ovenfor der hvor gamle veien til falningsjøen starter. fant ikke noen øremerker her heller.........
23. august 2017
Kur. Ingebrigt.
23.08.2017. Rester etter 1 lam nord for Magnhildsjøan. " Jerv anntatt" Ingebrigt, SNO.
22. august 2017
Jon T./Balder
Langtur nordover Gåsengan. Rolig en del sau nordover- mesteparten "Gruesau" med innslag av Innsetsau fra Haugan nr.049 på bjølla til en gammei kjenning fra Halseth på saltsteinen ved Rødammeren. Automaten var tom- det samme i Falningsjøhøa.Når det kuttes ut saltplasser lengre nord må antallet stein økes.Ellers ser det rolig ut . Den eneste fuglen vi så var falken ved Hiasjøen som mente jeg og Balder skulle gå sørover igjen. La inn de siste steinene i automaten ved Rødhammeren
21. august 2017
Conrad
20 august. Nessa, Åsen, Stormyra. Endel sau i området, så Ok ut.
19. august 2017
Thor
18/8. Magnilsjøen-Tverrfjellet-Grytdalen-Storfloen. Lammekadaver på myra nordvest for Nordre Magnilsjøen. Eier informert. Alvdalsauer i lia opp mot Eidsfjellet sør for Tverrfjellet. 14 "blåslips" i Tverrfjellet (våre). Spredt med sau i Grytdalen. Ikke noe rovfuglaktivitet.
18. august 2017
Thor
16.08. Grytdalen-Flatfjellet. Spredt med sau. En søye med et ekstra lam på flatfjellet. 17.08 Grytdalen begge sider av dalen. En søye med 2 lam og 4 blåslips innerst i dalen opp i lia mot Eidsfjellet, flere litt lengre ned i dalen. Rapport om at det ble observert en jerv i Eidsfjellet ved Tverrfjellet. Noen sauer ved saltsteinen ved Grytdalsætra, manglet ett lam. Alle sauene som ble observert er våre.
17. august 2017
KUR-Kristin
Storfloen-Grytdalsætra-Gryta-Trolltjønndalen. Så en del sau tilhørende T. Hansen. Ei tekse med 1 lam og rødt slips ikke langt fra Grytdalsætra, ellers så merkinga ut for å stemme.
1 2 3 4 5 6 7 8

Legg til en hilsen       

      
 Beiterapport Kvikne Østfjell 2016 Minimer
 
4. september 2016
Thor
Gruva-Hanshusvangen-Vinterveidalen. Endel sau vwd Prestlisætra (orange merker) Noen tre voksne og noen lam ved Hanshusvangen (gule og grønne merker). Endel ravn i området.
29. august 2016
Jon T /Balder/Ella
28.august. Falningsjølia - Rødhammeren Mye sau mellom saltsteinene i høa og rødhammeren .mange nordfra. Ser rolig ut,
26. august 2016
Thor
25 aug: Gruva-Gråhøa-Trolltjønndalen. Endel sau i området Storfloen-Koian-Gruva. Storfe vest for Gråhøa. Noen sau ovenfor tregrensa på østsia av Trolltjønndalen (blå klaver). 1 sau med tre lam på nordsia av Gråhøa (orange klave). Så 8 ravn høyt oppe over samme området som forflyttet seg vestover.
25. august 2016
Anne Grete
Russubotn. 4-5 flokker langs Russu inn til bekken fra Vehundbolhøa, to sett nord for Langvatnet ellers fullstendig tomt for sau. Ei trillingtøkse manglet to lam ellers så det bra ut.
24. august 2016
Jon T /Balder
23.august.Seterfjelllia-stenbruddet- Over Engmyra. En del sau spredt utover. Av 10 tikker som jeg så manglet det 7 lam. Har sett at det utover hele sommeren hat blitt borte lit etter litt.
23. august 2016
Ida, Emilie, Brynhild og Per
19/8. Grøntjønnan- Tjuvholet. Så sau tilhørende her og Kåsen nordover fra setra. Borti Tjuvholet var det ukjente merker, Budalssau. Så greit ut.
23. august 2016
Conrad
21/8. Ettermiddagstur innpå setra, lite sau å sjå. Gimre med 3 lam åt Olsbakk ved Veibua. Inna Russuinntaket sau radiobjøllesau ått Dalsegg. Med den gikk det sau mæ grønt i Øran og grønn rem og bjølle. Ellers framma Russu sau åt Olsbakk, Kåsen og her. 23/8. Grøntjønnan oppi lia åt Stenbekken. Noen sauer her og der som beitet rolig, fint vær. Ellers lite sau framover, mye jegere som jaktet borti Tangen.
23. august 2016
Anne Grete
Russu- Gruvhullet. Bare Orkengsau å sjå i dag. Mange ved Gruvhullet og nord og opp for Gruvhullet. Her gikk ei som manglet begge lamma og ei manglet ene trillingen. En del sau til oss ved Russuinntaket og ved parkeringsplassen, her manglet et enkeltlam. Ei søye til Dalsegg.
22. august 2016
Harald
Storfloen-Grytdalen-Trolltjønndalen-Trolltjønna. Ser rolig og greit ut. Hørte en korp sørøst for Trolltjønna, men virket å være en på "flyttefot"! Storfeet ved Gråhøbukrysset (skiløypekrysset) nå.
22. august 2016
Inger Helene og Jorulf
Tok en oppsynsrunde først på dagen. Gikk rundt Lille og Stor Nappsjøen og opp til Setra. Mye sau og sjå i dette området. Mye sau som ikke er tilhørende i Kvikne mellom store og lille Nappsjøen. Sauene beitet rolig i dette området. Med hilsen Jorulf
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Legg til en hilsen       

      
 Beiterapport Kvikne Østfjell 2012-2015 Minimer
 
14. september 2015
Mari Finess

Tre søyer og fire lam går i innmarka på Skåret gård på Kvikneskogen, gul klave.

13. september 2015
Rainer
Lam kadaver funnet. Ingen merke eller klave i nærheten. Kongeørnfjær rett att med kadaveret. Gps posisjon foreligger. Ingebrigt er varslet
6. september 2015
SNO Ingebrigt.
Lammet til Nils Asbj, som Harald fant  i går i nordhellinga på Gråhøa var jerv drept.  Ingebrigt.
3. september 2015
Leif Vidar Gullstad
4 kviger, ei med bjølle - grønne øremerker uten navn/tlf. nr  nede hos meg i dag. Noen som savner?? Også noe Soknedals sau her........
3. september 2015
Conrad

31/8 - Grøntjønnan. Mye sau i området fra Veibua, Eventjønnbekken, Grønhøa og rundt innmæ setran. Flere flokker på 8-10 dyr beitet innover hele Grønhøa. Flokk på 50-60 sau uta Villan. Ittnå skadd / kadaver ble fønne. Budalssau ved bommen tilhørende G. Forodden.

2/9 - Grøntjønnan . Fra bommen og innover igjen mye sau tilhørende Gjera, Bratthøa, Schärer, Skogstad, Nergaard og Olsbakk. Fant ikke noe etter jervens runde.

2. september 2015
Rainer

Koielibekken - Lille Sverjesjøen - Sandfjellbekken - Sandfjelltjørna - og tilbake i lia på Sverjesjøhøa

 

Mye sau i område. alt virket rolig. Stort Grue og Skogstad sau. 2 lam med munnskurv til Grue att med Sandfjelltjørna og 1 lam til Odd Jarle med det samme rundt Sandfjellbekken. 

Lammeantall stemte bra

2. september 2015
Thor

01.sep.

Storfloen-Grytdalen-Tverrfjellet-Trolltjønndalen.

Sau oppover i Grytdalen (orange klave). Sau i vestsia av tverrfjellet (blå klave). Kjøttfe øverst i Trolltjønndalen. Fant noe ull i tregransa på vestsia av Grytdalen litt ovenfor Grytdalssætra. Kom også over 2 gamle kadaverplasser (ikke fra i år) ved Tverrfjellet opp mot Eidsfjellet.

31. august 2015
SNO Ingebrigt.
Var å såg på kadaveret og grave hølet som Thor fant i Vinterveidalen. Jerv detta her..  Ingebrigt.
31. august 2015
Thor

29. aug

Gruva-Vinterveidalen-stykke opp i Sætertangen.

Ravn i området rundt vinterveidalen og nord for Sætertangen. Fant kadaver (beingrinda og vom/tarmer, manglet hode) vest for vinterveidalen. Grop 6/7 meter unna.

29. august 2015
SNO Ingebrigt.
Det ble avlivet et lam til Skogstad med "jerv skader" ved Veibua i dag. (Ferskt) Ingebrigt
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ...

Legg til en hilsen       

    
 Beiterapport Kvikne Østfjell beitelag 2011 Minimer
 
5. september 2011
Leif V Gullstad

03/04 - 09

Svergjesjøhøa. Veldig lite sau å se i svergjesjøhøa/gåsengan/sandfjellet traktene, og de få jeg har sett går spredt!

4. september 2011
Johnny Gullstad.

Gikk oppsynsrunde. Fra Kojebekken til gammel saltplass nord for Sverjesjøhøa. Videre over høa og ned på sørsiden. En god del sau mellom Totlund-setrene. Ikke noe sau å se over høa og på sørsiden. Spredt med sau ute på Gåsengan. Sauen gikk rolig og beitet.

4. september 2011
Jon T Ella Bonzo

Seterfjellet-Falningsjøen-Gåsengan  Mye sau en del har trekt fram fra innsda av Langvatnet. Tror at nå vil dyra hjem. Beitet har blitt dårligere enn det var på mandag.

30. august 2011
Jon T.- Bonzo

29.aug. Falningsjølia- Gåsengan- Hiasjøen. Mye sau spredt utover Gåsengan og nordover  langs Hiåa til store Hiasjø. Det ser rolig ut, men så spredt sauen går bilr det mye å gå over i neste uke. På tur innover så jeg en ren som lå og så på meg.da vi kom tilbake nesten 6 timer senere lå den på samme plass. Det var ikke noe galt med den så det måtte være en "latrank".

29. august 2011
Harald Svergja

Ny fellingstillatelse innvilget på jerv, men Fylkesmannen aksepterer ikke så mange navn på listen over jegere, så det blir vel ikke noen felling! Les mer her

28. august 2011
Johnny Gullstad.

28.08.2011. Kojebekken til bak Sverjesjøhøa. Rusket vær og lite sau å se på turen. Spredt med sau til Grue. Matet opp saltautomaten på høa med de siste steiner som var der. Ellers ikke noe spesielt å bemerke.

26. august 2011
Anne Grete

Ruv-Kletten. Mye sau og mye rein. Sauen beiter rolig, men lammetallet stemmer ikke helt.

23. august 2011
23.08 Ida, Emilie og Conrad

Grøntjønnan. Var innover til setra, flere flokker med sau borti Storbekkhaugene, Grønhøa og ved saltsteinen ved vangen. Snakket med jegere som hadde vært borti Sætertangen, men ikke noe mer kadaverfunn, både rein og sau borti der.

Svartsjølikletten. Endel sau ved saltstein ova Kåsbua og mer oppå Litjkletten. Så ok ut.                

23. august 2011
21.08 Conrad

Grøntjønnan. Var oppover langs Eventjønnbekken, videre langs Ya innover mot Bratthøbekken. Deretter oppi Lia ova setra. Flere dynter med sau oppi Grønhøa og Lia. Så ikke noe unormalt.

23. august 2011
Ny jervejakt og ny jerv skutt.

21. august ble det innvilget fellingstillatelse på ny jerv. Mandag morgen 22. ble den fellt! Antagelig jerv nr. 2 av ett ungekull på 4!(?) Finnes flere ferske sauekadavre så er det nok muligheter for uttak av flere! /Harald

1 2 3 4 5 6 7 8

Legg til en hilsen       

    
Opphavsrett (c) 2020 Kvikne.no