29. mai 2020
 
BeitelageneBeiterapport Kvikne Østfjell
This text is replaced by the Flash movie.

 Velkommen til beiterapportsidene til Kvikne Østfjell Minimer

Medlemmene og tilsynet oppfordres til å føre tilsynsrundene sine i beiterapporten. Også andre som ferdes mye i Kviknefjellene kan legge inn rapport her.
 

Skulle du se noe unormalt med beitedyrene eller finner døde dyr, ta kontakt med eier eller beitelagsleder.
Eiers navn og telefonnummer er normalt preget på innsiden av øremerket!


Ved funn av døde dyr er det viktig å dekke nakke og hode med greiner eller steiner så ikke andre dyr spiser. Noter GPS-posisjon og ta gjerne bilder. (Bruk helst koordinatsystemet EU89, UTM-sone 32)
Varsle rovviltkontakt for SNO, Ingebrigt Storli tlf: 977 06 936, hvis du finner døde dyr.

 

Styreleder i beitelaget er:
Kvikne Østfjell beitelag: Conrad Schärer, tlf. 905 55 765, e-post: con-scha@online.no

 

  
 Beiterapport 2019 Minimer
 
2. september 2019
Leif V Gullstad
Happy ending, case closed...…. 8 kalver på tur hjem til Soknedal
2. september 2019
Leif V Gullstad
Noen som savner en flokk ungdyr, 4 - 6 stk på rundt halvåret? en rød og hvit, de andre svarte/hvite - passerte meg i går kveld, rusla nordover etter den gamle "seterveien" til Bjørgan.
1. september 2019
Kari & Favru
Fávru og jeg gikk opp til kadaverhund-prøve på Oppdal i dag, og prøven gikk bra. Vi er nå godkjent kadaverhund ekvipasje. 👍 Hvis det er behov for kadaversøk er det bare å ta kontakt.
1. september 2019
Rainer
1 rense med to lam att med Måsatjønna Nergardsau
22. august 2019
Grøtlimarka- Støen
Tirsdag 20.august: Skulle sjekke alarm på en findmy-bjølle like sør for Støen. Gikk mellom veien og Orkla på tur sørover, ingen sauer å se der. En del sauer tilhørende oss mellom Kojedalen og Støen. Fant bare innmaten til bjølla, så sauen lever forhåpentligvis i beste velgående. Anne Mette
19. august 2019
KUR Ingebrigt
Fredag 16 august. Sør om Ya en tur - Gikk på gamle "jervplasser" i området Revhåmmårn - Glefshaugen - bua til Grandvoll. Sprett med sau til Skogstad - Conrad og Jan O. Ser ok ut etter med merkinga. På tur fram igjen var jeg innom flere gamle "jervplasser" i området fra Veibua og framover til Russu. Sprett med sau, flere eiere. Ok. Mye rein å sjå her., Var også opp om gamle "jervplasser" i området fra Russumyra og framover. Sprett med sau til flere eiere. Ok.
17. august 2019
Nappsjøen-Sverjesjøen
Vi har jevnlig vært i området og sett etter sauen i sommer. Familien har vært i området Nappsjøen, Hammerhøgda, Sandfjellet, Sverjesjøhøgda og omegn. Vi har ikke sett noe som skulle tilsie at ting ikke er normalt. Johnny Gullstad har vi fått mange rapporter fra i sommer, som har vært mye i området rundt Sverjesjøhøa, Gåsengan osv. Ingenting unormalt å rapportere. I skrivende stund er det svært lite sau å se i fjellet. De er fremme, eller på tur frem. Hilsen Jorulf m/familie.
16. august 2019
Kari & Favru
Gikk fra p-plassen ved Snarbekken, gammelveien til Månan, Stormyra, torvtaket. Traff på sauer fra forskjellige eiere på runden, og to av teksene hadde ett lam for lite. Virket rolig ellers, og så ingen rovfugler på turen.
15. august 2019
Harald
Storfloen-Grytdalsætra-Grytdalen: Sau til Thor og Geir sett på hele turen. 2 gimrer og en søye ved saltsteinen i stien foran Grytdalsætra hvor jeg så bare ett lam med søya 40108 (skulle hatt to). Kyrne innerst i Grytdalen i lia opp mot Tverrfjellet. Så ellers ikke noe unormalt.
13. august 2019
Thor
11.08.19. Gruva - Gråhøa - Trolltjønndalen. Endel sau oppover langs Gruvebekken og i lia opp mot Eidsfjellet. Ellers en sau med 2 lam ved Storfloen. Storfe på veien ovenfor Markaplassen. 13.08.19. Gruva - Hanshusvangen - plassæterbekkene. Endel sau ved Prestlisætra. En med 2 lam ved Gruva og hørte bjeller ovenfor Koian.
1 2 3 4 5 6 7

Legg til en hilsen       

      
 Besøksteller Minimer
  
 Meldingsinfo: Minimer

Legg inn tekst og eventuelt bilde ved å trykke på linken "Legg til en hilsen" nederst på siden. Dato settes automatisk til dagens dato. Under "navn" fyller du inn det som blir vist med fet tekst. Fyll ellers inn nødvendige data i tekstboksen om hvor du har gått og hva som er observert. Avslutt med å trykke oppdater.

  
Opphavsrett (c) 2020 Kvikne.no